Voedingssector in het bloed

Mijn verhaal begint zoals vele verhalen in mijn kindertijd, en misschien al wel lang daarvoor. De voedingssector is altijd belangrijk geweest in mijn familie. Zo hadden mijn grootouders de befaamde traiteurszaak ‘de Kaasmolen’ in Merksem waar kazen, zuivel, wild, gevogelte, wijnen en bereide gerechten werden verkocht. Een voorloper in die tijd.

foto van camionette

De start ten huize Adriaenssens

Mijn vader raakte dan ook snel geboeid door de mogelijkheden die de voedingssector te bieden had, en heeft samen met mijn moeder verschillende recepten uitgewerkt. Zo zijn ze in eerste instantie begonnen met het produceren en verdelen van verse aardappelkroketten. Na enkele jaren zijn ze uitgebreid naar verse rode kool. Voor vele mensen was dit lachwekkend, want hoe moeilijk kan het zijn om een rode kool lekker klaar te maken… Blijkbaar was het toch een kunst want het sloeg geweldig aan en de trein was voorgoed vertrokken…

Mijn moeder die – vanuit haar ervaring in de winkel bij mijn grootouders – ondertussen, als gespecialiseerde op-smaak-maker, een oogje in het zeil hield, optimaliseerde nieuwe recepten die dan mee in het assortiment konden.

De interesse groeit

Ik ben in aanraking gekomen met de melkveehouderij en kwam zo op het ultieme idee om iets lekkers te maken van die melk. En toen was er de Rijstpap. We zijn klein begonnen. Eerst op een gasbek, 2 potten in elkaar, om een bain-marie te hebben, en zo hebben we na verloop van tijd een occasie bain-marie ketel gekocht van 80 liter, wat al een hele vooruitgang was. De eerste jaren werd er tijdens de zomermaanden niet geproduceerd, omdat we nog geen koelcellen hadden en het tenslotte maar een nevenactiviteit was. Maar doordat de vraag en interesse zo begon te groeien, hebben we op alle gebied geïnvesteerd. Grotere ketels, grotere koelcellen, grotere infrastructuur. Maar nog steeds schepte ik de rijstpap. Elk potje werd gedurende  25 jaar geschept. Ik had de juiste maat van pollepel gevonden en ik bleef maar scheppen en scheppen.

koeien in de wei

De melk

De verse volle melk komt nog steeds recht van bij de boerderij van dochter Bo. Een (h)eerlijk product. Alleen goede verse melk  kan de basis zijn voor het beste melkdessert.

De volgende stap

In 2017 hebben we de stap gezet naar automatisatie zodat we niet meer manueel moesten doseren. Mijn partner Guy kwam mee in de zaak. Met zijn ervaring en zijn overtuiging ‘een goed product verkoopt zichzelf’ ging hij met succes de baan op en zo leerde veel nieuwe klanten onze rijstpap kennen. Zo werden we ook in 2017 ‘streekproducent’ bij Carrefour. Ook verschillende Delhaize’s, Spar winkels, Aveve’s en delicatessenzaken werden fan van onze rijstpap.

De werken zijn gestart om in 2023 naar een groter pand te verhuizen.

In de toekomst zullen wij ook Private label aanbieden. Indien interesse, contacteer Guy Schrauwen 0032/479912537.

Andere desserts

Ondertussen zetten we ons ook volop in op de groei en bekendmaking van onze andere desserts.

Dit segment wordt vooral behartigd door dochter Birte.

Chocomousse, tiamisu en speculoosmousse zijn momenteel ons basisassortiment.

We hebben met zorg onze verpakking zo uitgewerkt dat ze ook mooi oogt en zeker niet misstaat op uw feesttafel.